Termékek Menü Kedvenceim
0

Rögzítéstechnika, ragasztó, tömítő, anya

Betöltés... Kérjük várjon!

Nézet:
Elérhető, 5-10 munkanap
5 490 Ft

Rögzítéstechnika, ragasztók, tömítők, gyűrűk, anyák

Ha barkácsolásba kezdünk, vagy nagyobb építkezésbe, szerelésbe és nem vagyunk szakemberek, még inkább tisztában kell lennünk pár rögzítéstechnikai információval. A helyes rögzítési mód kiválasztásához végig kell gondolnunk, hogy milyen építőanyaggal fogunk dolgozni, mekkora és milyen irányú terhelést kell stabillá tennünk a rögzítő anyaggal. Ha a fizika szabályainak megfelelően választjuk ki a nyersanyagokat és a kellékeket, biztos sikerélményünk lesz munkánkban.
Milyen alapanyagba rögzítünk

Ha falba szeretnénk rögzíteni, tudnunk kell, hogy könnyű vagy normálbetonból készült-e az a fal. A könnyűbeton kevésbé terhelhető anyag, mint a tömör és porózus szerkezetű falazó anyagok, de megint mást igényelnek a lapanyagok, mint a lemezek, a pozdorják, és a gipszkartonok. Áruházunkban minden faltípushoz megtalálhatjuk a megfelelő csavart és tartozékaikat, így egyszerű lehet a munka.

Ha fa szerkezetet szerelünk, mondjuk, egy polcot szeretnék összerakni, megint más rögzítőelemeket kell, használunk. Facsavarokkal és szögekkel dolgozunk az ilyen típusú munkáknál. Ha valamelyik nagyáruházban vásárolunk bútorokat, a csomaghoz kapunk különböző szögeket, csavarokat, amiket rajzok alapján kell összeraknunk. Ha ezeket elveszítjük, áruházunkból könnyen pótólhatjuk.

Nem lehet mindig csavarokat, szögeket használni, ilyenkor kerülnek elő a speciális ragasztók, mint a kétoldalas tépőzár, amit az autóipar használ, vagy a kétkomponensű ragasztó, amivel az otthoni, eltört porcelánt is megragaszthatjuk. De szükségünk lehet ragasztószalagra, erősebbre, amit szövettel erősítettek, vagy csak szigetelőszalagra, ami átlagos erősséggel bír, viszont tökéletesen használható elektromossághoz. A ragasztók használata modern rögzítéstechnikának számít.

Fontos, hogy mindig, minden helyzethez jól válasszuk ki a rögzítőanyagot. Ezen a választáson múlik, hogy a rögzített tárgyat milyen sokáig élvezhetjük. Ha helytelen döntéseket hozunk az általunk elkészített, létrehozott tárgy elveszíti funkcionalítását.

Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. További részletek az Adatkezelési Tájékoztatóban. RENDBEN

SZERETNE MOST 600 Ft KEDVEZMÉNNYEL VÁSÁROLNI?*


ÉS TOVÁBBI EGYEDI AKCIÓKRÓL ÉRTESÜLNI A JÖVŐBEN?

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS MÁR KÜLDJÜK IS A KEDVEZMÉNYT!*12.000 Ft értékű vásárlás felett érvényes. A megadott adatok kezelése az adatvédelmi tájékoztatónak megfelelően történik

X