Termékek Menü Kedvenceim
0

Forrasztástechnika

Betöltés... Kérjük várjon!

Nézet:

A forrasztástechnika
A forrasztás két fém összekötése, oly módon, hogy nem olvad meg az alapanyag. Azért használjuk ezt a rögzítési módot, mert nem változik meg az alapanyag formája, így az állandó. A forrasztást használhatjuk az elektronikában és a fémiparban. Az elektronikában chipek és nyomtatott áramkörökhöz illesztéséhez használjuk, de a konzerveket is ezzel a technológiával zárják a fémiparban.

A forrasztóanyagok
Jellemzően kétféle anyagot különböztetünk meg, a lágy és a kemény forrasztóanyagot. Ez az anyagok olvadáspontját mutatják. A lágy forrasztóanyag az ón, a bizmut, a kadmium a cink és ezek ötvözetei. Ezek jellemzően 500’C fok alatt olvadnak. A kemény forrasztóanyagok közé soroljuk az aranyat, az ezüstöt, a rezet és ezek ötvözeteit. Fontos, hogy ezek az anyagok nagyon tiszták legyenek. Ha ezeket a forrasztóanyagokat használjuk, figyelnünk kell, hogy azolvadáspontjuk alacsonyabb legyen, mint az alapanyagé. De ha ezek a megoldások nem felelnek meg nekünk, használhatunk gáz forrasztópákát is. Ezt a technikát akkor használhatjuk, ha nincs áramhasználat a környékünkön. A kemény forrasztóanyagokhoz forrasztópisztolyt használunk. Ha befejeztük a forrasztást szivaccsal tisztítsuk le az elégett forrasztóanyagot. Így tökéletes simaságot és tiszta felületet kapunk.

A forrasztóállomás
Ha forrasztáson gondolkodunk érdemes beruházni egy forrasztóállomásba. Ez magába foglalja a pákatartót, az állomást és még a szivacsot is. A pákahegy hőmérséklete szabályozható, ami megkönnyíti munkánkat. Áruházunkban minden megvásárolható, ami a forrasztástechnikához szükséges. Gázutántöltők, huzalok, forrasztóanyagok, gázégők, gázpákák, forrasztási füstelszívók teszik teljessé kínálatunkat.

A forrasztás folyamán magas hőmérséklet keletkezik, több mint 200°C fok. Ezért figyeljünk arra, hogy ne okozzunk semmilyen balesetet, se magunkban, se környezetünkben. Ha elővigyázatosan dolgozunk és a munka után megtisztítjuk szerszámainkat, sokáig használhatjuk őket, legyen az lágy vagy keményanyag forrasztás.

Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. További részletek az Adatkezelési Tájékoztatóban. RENDBEN

SZERETNE MOST 600 Ft KEDVEZMÉNNYEL VÁSÁROLNI?*


ÉS TOVÁBBI EGYEDI AKCIÓKRÓL ÉRTESÜLNI A JÖVŐBEN?

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS MÁR KÜLDJÜK IS A KEDVEZMÉNYT!*12.000 Ft értékű vásárlás felett érvényes. A megadott adatok kezelése az adatvédelmi tájékoztatónak megfelelően történik

X